söndag 6 oktober 2013

En bättre lördagsmiddag

Igår samlade vi ett gäng vänner här hemma för en kväll i matens tecken. Henrik stod för maten och som vanligt när han gör det så blir det väldigt bra. Vi började med att Henrik invigde sitt plättlagg med att göra blinier toppat gräddfil, rödlök, rejält med löjrom och citron. Därefter blev det en klassisk söndagsmiddag fast på en lördag. En fantastisk kyckling direkt från en gård i Frillesås i ugn med lättkokta grönsaker, hasselbackspotatis och trattkantarellsås. Och den såsen var magisk, fullständigt magisk. Kvällen avslutades med en dansk äpplekaka och sedan rullade våra gäster hem.

Nu är det snart dags för gymmet och sen ska jag och Henrik se Häcken - Malmö. I år ska guldet hem till Malmö igen. 





  


3 kommentarer:

  1. Åh så läskande gott de ser ut!

    SvaraRadera
  2. Det var precis så gott. Och gällande såsen så överträffande Henrik sig själv. Igen!;)

    SvaraRadera
  3. Ser underbart gott ut! Hittade hit när jag googlade på moltaz designshop, som finns ganska nära där jag bor. Trevlig blogg du har! Kommer garanterat kika in snart igen!
    Kram A

    SvaraRadera